Indepartarea petelor de sange de pe lenjeriile de pat

Lenjerie bumbac satinat. Cum sa eliminam petele de sange?

Le adoram cu totii, sunt minunate in noptile innabusitoare de vara, iar particularitatea tesaturii ne invaluie trupul intr-o placuta senzatie de prospetime si racoare. Finetea materialului ii confera dormitorului un plus de delicatete si de rafinament. Daca ne orientam si inspre imprimeurile elegante, precum cele florale de exemplu, vom avea parte de un ambient cochet, pe masura exigentelor noastre.

Vorbim, desigur despre lenjerii bumbac satinat, un mix de pasiune, finete si bun gust, ce combina naturaletea bumbacului cu aspectul sofisticat al satinului. Insa cu toate ca le adoram, ni se poate intampla ca din neatentie, involuntar, sa le patam.

Dar nu este totul compromis. Folosindu-ne de cateva mici trucuri, vom putea indeparta fiecare pata de pe tesaturile delicate.

Lenjerie bumbac satinat. Eliminarea petelor de sange proaspat

Uneori ne putem confrunta cu problema petelor de sange ce inevitabil, ar putea compromite aspectul impecabil al unei lenjerii bumbac satinat. Atunci cand ne patam cu sange tricourile din bumbac, jeansii, prosoapele sau rufaria pentru pat, este de preferat sa incercam sa le indepartam intr-un mod cat mai simplu si inca din primele minute dupa ”dezastru”.

Petele de sange proaspat pot fi eliminate spaland tesatura cu apa rece si sapun, evitand sub orice forma apa calda ce nu ar face decat sa fixeze pata. Daca dispunem de cubulete de gheata, impactul acestora va fi unul cu adevarat miraculos, intrucat va accelera scoaterea petei din tesatura.

Lenjerie bumbac satinat. Indepartarea petelor de sange uscat

Sangele uscat, desi are nevoie de mai multa insistenta, poate fi de asemeni indepartat. Astfel, tesaturile naturale precum bumbacul se trateaza tamponand petele cu apa rece amestecata cu amoniac sau cu apa oxigenata.

Pentru curaterea fibrelor sintetice mai putin rezistente trebuie evitate solutiile de amoniac si inlocuirea acestora cu apa carbogazoasa si bicarbonat de sodiu. Este suficient sa tamponam aria interesata si dupa ce lasam sa actioneze, sa spalam normal indumentele in masina de spalat.

Matasea, la fel de delicata, se poate curata cu alcool pur sau cu o solutie de apa oxigenata intr-o concentratie de 12 %. Pentru a se evita adunarea si sifonarea materialului, este recomandat ca lenjeriile sa fie uscate inainte de spalarea finala cu un program automat adecvat.

Lenjerii bumbac satinat. Recomandari pentru eliminarea petelor de sange

  • Indiferent de ce spun etichetele, pentru a nu risca sa ruinam frumusetea unei lenjerii bumbac satinat, trebuie sa testam produsele intr-un coltisor al materialului;
  • Daca punem hartie absorbanta (servetele) sub suprafata tratata, aceasta va reusi sa absoarba concentratiile de sange din material, evitand astfel transferarea petei si in alte zone ale rufariei afectate;
  • Pentru protejarea tesuturilor delicate este indicat ca suprafetele sa fie tamponate si nu frecate cu solutiile recomandate pentru eliminarea petelor;
  • Succesul actiunii depinde insa nu numai de priceperea noastra, ci si de vechimea petei;
  • Petele proaspate, indiferent de natura lor, sunt mult mai usor de eliminat, fara sa riscam sa distrugem fibrele tesaturii sau cromatica acestora;
  • Este de preferat sa incercam sa indepartam orice pata folosindu-ne de remedii naturale si mai putin de substante chimice, mult mai agresive cu fibrele delicate;
  • Daca vom folosi o carpa din acelasi tesut cu cel al lenjeriei bumbac satinat, rezultatele vor fi mult mai bune;
  • Indiferent de solventul utilizat, spalarea finala trebuie facuta cu apa rece, dupa care cearsafurile se vor intinde la umbra, evitandu-se astfel decolorarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>