Stiati ca …

  • images (1)Cele mai vechi lenjerii de pat de uz casnic cunoscute s-au facut din fibre de in. Egiptul Antic, Babilonului, si Fenicia toate cultivate culturi de in. Cele mai vechi fragmente de panza au supravietuit in mormintele egiptene inca din 4000 î.Hr. Fibrele de in au fost gasite în fragmente de pânza, în Europa, care dateaza din era preistorica neolitica.
  • Bumbacul este o alta fibra populara pentru a face pânza folosita pentru lenjerie de uz casnic. Utilizarea sa în pânza dateaza din timpuri preistorice, în India, China, Peru si Egipt. India a fost deosebit de bine cunoscuta pentru pânza de bumbac de calitate excelenta înca din 1500 î.Hr.
  • Lenjeria a fost o cârpa deosebit de populara în timpul Evului Mediu în Europa, si traditia de a numi bunurile de uz casnic “lenjerii de pat”, dateaza tot din aceasta perioada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>